Kerstin Uvnas Moberg v Brně

Celodenní workshop se bude konat 14.4.2018 v Brně.

Místo konání: Sál Břetislava Bakaly, Žerotínovo náměstí 6, Brno

Čas: 10:00 - 17:00 (s přestávkou na oběd)

Prosíme počítejte s alespoň malou rezervou před začátkem (ať se dobrovolníci u vstupu nezblázní, v přilehlé kavárně v předsálí můžete v klidu strávit chvíli před začátkem u dobré kávy či snídaňového dortíku) a na konci s možným zdržením, pokud by se protáhla závěrečná diskuze.

Více informací níže.

More informations below.

Na akci se sponzorsky podílí jako hlavní sponzor firma LOKTUSHE - výrobce šátků na nošení dětí.

Dalším sponzorem je firma NOBILIS TILIA - výrobce přírodní kosmetiky.

Plakát k workshopu ke stažení v tiskové kvalitě

Oxytocin: biologický průvodce mateřstvím /Oxytocin in motherhood

English version below.

***

Celodenní workshop s Kerstin Uvnas Moberg, švédskou lékařkou a vědkyní, která svou profesní kariéru zasvětila studiu hormonu oxytocinu, kterému se přezdívá také hormon lásky nebo hormon blízkosti.

Workshop je určen porodním asistentkám, dulám, laktačním poradkyním, poradkyním nošení dětí, zdravotníkům, psychologům a dalším profesionálům pečujícím o matky a malé děti, také studentům těchto oborů. Vítáni jsou samozřejmě i zájemci z řad rodičů a veřejnosti.

Hlavní zaměření workshopu bude na roli oxytocinu v mateřství: jakou roli oxytocin hraje ve změnách, které se odehrávají během těhotenství a kojení a které přispívají k tomu, aby matky byly dobrými matkami? Jak porod, kojení a kontakt kůže na kůži ovlivňuje uvolňování oxytocinu? A jaký vliv mají intervence v průběhu porodu - epidurál, císařský řez, infuze oxytocinu a další léky? Jak uvolňování oxytocinu (nebo jeho nedostatek) ovlivňují matku a dítě?

Kerstin Uvnas Moberg je švédská lékařka a vědkyně. Během mnoha let bádání dokázala, jak zásadní roli hraje oxytocin v mateřství. Na workshopu bude mluvit o tom, jak oxytocin pomáhá matkám najít vrozenou ženskou schopnost stát se matkou a porodit snáze, cítit se po porodu lépe, kojit bez výrazných problémů a navázat dobrý vztah se svým miminkem. Vysvětlí také, jaký vliv má oxytocin na dítě, jak jim pomáhá lépe zvládat stres a jak ovlivňuje jejich celoživotní zdraví.

ENGLISH:

Full-day workshop with Kerstin Uvnas Moberg, physician and researcher who dedicated her professional life to the study of oxytocin, the hormone of closeness and love.

The topic of the workshop is "Oxytocin: the biological guide to motherhood."

Dr. Moberg will describe how oxytocin helps mothers access an inborn female competence that helps them to transition to motherhood and give birth more easily, feel better after birth, breastfeed with less problems, and establish a good relationship with their children. She also explains the impact oxytocin release has on infants - helping them to become better at handling stressful situations and impacting their future health.

Among others, the following questions will be answered: what role does oxytocin play in the many changes that occur during pregancy and breastfeeding designed to make mothers better mothers,,? How does birth, breastfeeding, and skin-to-skin contact affect oxytocin release? How do birth interventions - epidurals, Cesarean sections, oxytocin infusions, and medication - impact oxytocin release,? And how does oxytocin release (or the lack of it) impact the mother and baby?

The seminar takes place in Brno, at Sál Břetislava Bakaly (The Břetislav Bakala Hall), Žerotínovo nám. 6. The place is easily accessible by public transport, Brno has many train and bus connections to Austria, Slovakia, Hungaria and Poland.